בעבר, דיבוריות לרכב היו נדירות. גם אלו אשר החזיקו מכשירים סלולאריים מיושנים, החליטו שלא לרכוש דיבוריות מסורבלות לרכב. הן היו מתקלקלות במהירות, מסורבלות מאוד ואם היית שומע בהן סביר – דיינו.
עם ההשתפרות העצומה בטכנולוגיה בכלל ותקשורת סלולארית בפרט (עלייה של מאות אחוזים במחזיקי המכשירים), חברות הסלולאר החלו להשקיע יותר בדיבוריות. כיום, אנחנו נכנסים לעשור השני של המאה ה- 21. עולם התקשורת הסלולארית השתנה לבלי היכר. היצע הדיבוריות הוא אדיר, גם בשל ההבנה כי אנשים זקוקים לדיבוריות בשל חוקי מדינת ישראל (בניגוד לקנדה, למשל, אסור לנהוג ולדבר בסלולארי בו זמנית) וכן בעקבות הפריצה של טכנולוגיית ה- Bluetooth (בלו-טות') שהקלה על החיווט ושיפרה את איכות השיחה. אילו דיבוריות קיימות כיום?
- דיבוריות קבועות – דיבוריות אלו הופכות ארכאיות מיום ליום, בשל התפתחות טכנולוגיית בלו-טות'. בעבר, אלו היו הדיבוריות השולטות (הן דיבוריות עם חיווט קבוע לרכב) ומתאים לסוגים מסוימים של פלאפונים. נחשבות גם לא יעילות מבחינת ביטוח רכב כיוון שהן מהוות מטרה לפורצים וגנבי רכב.
- דיבוריות בלוטות' – טכנולוגיה חדישה המשתמשת בזיהוי המכשיר על ידי מכשיר קטן ופשטני. נחשבות לדיבוריות נוחות, יעילות ואיכותיות. יותר מכל, הן פשוטות להתקנה. עם זאת, בעבר עלה חשש מסוים כי הן "מסרטנות" יותר מאשר דיבוריות רגילות. דיבוריות אלו זמינות במגוון מחירים: מנמוכים (200 ש"ח) ועד גבוהים (500+ ש"ח). דיבוריות אלו אוניברסליות (מזהות כמעט כל מכשיר) ולכן נחשבות לנוחות ביותר.
.